stone we refuse7 juni 2018

 

Goede mensen,

De afgelopen weken zijn we opgeschrikt door schokkend nieuws uit Israël / Palestina. Meer dan 60 doden en duizenden gewonden in Gaza, een gebied waar een tekort is aan veiligheid en basisvoorzieningen, zoals schoon water, medicijnen, elektriciteit en gezonde voeding. Burgers die demonstreerden voor hun recht op een menswaardige toekomst en de vrijheid om te gaan en staan waar ze willen, werden neergeschoten door zwaarbewapende scherpschutters. Dit is de realiteit waarmee zoveel Palestijnen moeten leven. Ook in de Westbank zijn Palestijnen hun leven niet zeker en wordt hen elementaire burgerrechten onthouden.
Ook wij voelen ons vaak machteloos, maar we laten ons tegelijk inspireren door zoveel mensen in Palestina, Israël, Nederland en wereldwijd die zich blijven inzetten voor een rechtvaardige vrede in Israël / Palestina. We blijven ook diep onder de indruk van de familie Nassar, die blijft putten uit hun innerlijke kracht, en onvermoeibaar door gaat. Daar willen wij hen vanuit Nederland graag in blijven steunen.

Lichtpuntje
Recent heeft het Hooggerechtshof besloten om de afbraakbevelen te ‘bevriezen’. Dit betekent dat het Israëlische leger verplicht is om minimaal een maand van te voren bericht te sturen als zij wil overgaan tot het vernietigen van de bebouwing, toiletten, grotten en waterreservoirs bij Tent of Nations. Dit betekent dat de onmiddellijke dreiging verdwenen is. Ervaring leert ons echter dat dit geen garantie is dat er geen afbraak zal plaatsvinden. We realiseren ons ook dat het onrechtvaardig is dat de familie Nassar geen toestemming krijgt om te bouwen, terwijl de (illegale) nederzettingen om Tent of Nations heen blijven groeien. Maar toch, het is een lichtpuntje.

Werkweken en Kindervakantieweken
Op dit moment is een groep vrijwilligers actief bij Tent of Nations om een grot te renoveren. Deze is bedoeld als verblijfsplek voor vrijwilligers die langere tijd bij Tent of Nations verblijven. Daarnaast zijn de voorbereidingen in volle gang voor de Kindervakantieweken, die op 25 juni beginnen. Kinderen vanuit Bethlehem komen hier naar toe om twee weken lang te kunnen spelen, workshops te volgen, en theater te maken. Dit helpt hen niet alleen om even afstand te nemen van thuis, maar vooral ook om zelfvertrouwen te ontwikkelen en te leren dat zij in hun eigen situatie altijd zelf ook inbreng ook kunnen hebben.

 

nieuwsbrief foto juni2018 620

Vrijwilligers en jongerengroepen
De eerste Nederlandse en Vlaamse vrijwilligers zijn dit jaar al afgereisd naar Tent of Nations om daar de handen uit de mouwen te steken. Soms alleen, soms met een groep. Afgelopen maand is er weer een studentengroep (allemaal meiden!) enkele dagen op bezoek geweest. Veel dank!
We zijn intussen ook in overleg met twee (kerkelijke) jongerengroepen, die elk een aantal dagen naar Tent of Nations willen. Zij willen niet alleen heel praktisch een steentje bijdragen, maar zij willen ook leren wat het betekent voor Palestijnen om te leven onder bezetting. En daarnaast melden zich individuele vrijwilligers, van jong tot ouder, om enkele weken aan de slag te gaan. Wil je ook mee doen? Alleen of met een groep? Laat van je horen!

Privacy
Per 25 mei is de nieuwe Europese privacywet in werking getreden. Deze wet vereist dat de beheerder van persoonsgegevens (dat zijn in dit geval de mailadressen van de ontvangers van de nieuwsbrief van Tent of Nations) kan aantonen dat de ontvangers toestemming hebben gegeven voor het gebruik van die gegevens. Wij gebruiken je mailadres alleen voor het toezenden van onze nieuwsbrief. Mocht je deze nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je hieronder afmelden.

Namens de familie Nassar in Bethlehem willen wij jullie alleen heel hartelijk danken voor jullie betrokkenheid en steun. Dit betekent veel voor hen, en helpt hen om dóór te gaan in hun inzet voor vrede en recht.

Vrede en alle goeds,
Bram Grandia, Benjamin Baars, Meta Floor

 

 

 

 

Free live stats and visitor counter for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop